EPC

Energieprestatiecertificaat

Energieprestatiecertificaat bij verhuur en verkoop van woning

Sinds 1/11/2008 is het energieprestatiecertificaat bij verkoop van residentiŽle gebouwen verplicht. Bij verhuur van woningen is dit verplicht sinds 1 janurari 2009.
Het energieprestatiecertificaat legt geen eisen op. Het is een document dat de potentiŽle koper of huurder informeert over het energieverbruik van zijn mogelijk toekomstige woning.
Het zal hem in staat stellen om verschillende woningen te vergelijken in functie van energie-efficiŽntie en een inschatting te maken over de energiekosten.
Aan de hand van een voorgeschreven inspectielijst worden zaken zoals de mate van isolatie, verwarming, productie van sanitair water, enz verrekend tot een objectieve waarde ( kwh/m≤ )
De opmaak van het certificaat dient steeds te gebeuren door een erkend energiedeskundige. Ebico is erkend door het Vlaams Energieagentschap om deze certificaten op te maken.


Elektrische keuring bij verhuur en verkoop van woning - keuring mazouttank

Sedert 1 juli 2008 is bij de verkoop van woning die gebouwd werd voor 1981, een elektrisch keuringsattest verplicht. Dit kan enkel afgeleverd worden door een erkend keuringsorganisme. Het verslag van de keuring geeft de koper een objectief beeld van de staat van de elektrische installatie in de woning.

Als service voor onze klanten, verzorgen wij graag uw aanvraag voor elektrische keuring en keuring mazouttank in samenwerking met een erkende keuringsorgansisatie.